Høstprogrammet er klart!

Nå har alle brikkene falt på plass - og vi gleder oss over å kunne presentere en høstsesong vi oppsummerer med to ord: Vakker & variert.

Vi er fortsatt i en spesiell situasjon i verdenssamfunnet, men desto mer trenger vi de gode kunstopplevelsene.

Det har derfor vært et viktig mål for oss å ha høye ambisjoner for opplevelsene vi skal tilby og historiene vi skal fortelle denne høsten.

Og nå er vi altså i mål. Med planene for kammerorkesteret, sinfoniettaen, symfoniorkesteret, operaen og barne- og familieforestillingene våre.

Alle konsertene er nå tilgjengelige i konsertoversikten på denne siden, men her er en liten, kronologisk gjennomgang:

August:

September:

 • 3. september har vår kunstneriske leder for kammerorkesteret i Tromsø, Henning Kraggerud, invitert noen eksepsjonelle talenter med seg på scenen. Vi får møte tyske Clara Shen, som allerede har en internasjonal karriere, Kraggeruds egen datter Alma og tromsømusikeren Teo Lien. I tillegg får vi med oss lokale musikkstudenter og kulturskoleelever på scenen når vi blant annet spiller Beethoven, Bach og Brahms.
 • 5. september samarbeider vi igjen med våre venner i Kystlaget Salta, Færingen 4H og Nyholmen Skandses Compagni når vi inviterer til det tradisjonsrike Ut mot havet på tusenårsstedet Nyholmen i Bodø. Her blir det gratis familiedag med musikk og morsomme og lærerike aktiviteter.
 • 10. (Tromsø) og 11. september (Bodø) kommer vår sjefdirigent Christian Kluxen for å lede symfoniorkesteret når vi spiller Beethovens 3. symfoni – Eroica. Et av høstens virkelige høydepunkter.
 • 17. (Bodø) og 18. september (Tromsø) jobber vi igjen med Arvid Engegård – og den prisvinnende pianisten Joachim Carr, denne gangen med musikk av Beethoven og Richard Strauss.

Oktober:

 • 2. (Finnsnes), 3. (Tromsø) og 4. oktober (Harstad) får vi endelig møte Spellemannsprisvinneren Tonje Unstad igjen. Det har blitt en stund siden sist og vi skulle egentlig ha gjennomført familiekonsertene Musling med melk i vår, men nedstengingen av Norge satte en stopper for det da. Nå kommer hun og har laget en forestilling basert på sitt populære album.
 • 15. (Bodø) og 17. (Tromsø) oktober blir det opera noir for alle pengene. Da spiller vi de to korte operaene The Telephone og A Hand of Bridge, som passer svært godt sammen. Til sammen blir det en operaopplevelse på ca. en time, med fantastiske solister fra landsdelen; Mathilde Salmi Marjavara, Aleksander Nohr, Tor Inge Falch og Hildegunn Coucheron, i tillegg til danseren Maria Wulcan.
 • Gjennom store deler av oktober og november skal vi gjøre et ordentlig dypdykk i vår egen store komponist Ole Olsens operaer. Gjennom fire ulike konsertforestillinger skal vi bli kjent med Hammerfest-komponistens operaer Lajla, Stallo, Marsk Stig og Klippeøerne. Da møter du et stjernelag av solister og ikke minst foredragsholder Terje Boye Hansen, som skal fortelle om Olsens verk – to av dem aldri før oppført på en scene.
 • 28. (Tromsø) og 29. (Bodø) oktober får vi et gjensyn med superstjerne-cellisten Andreas Brantelid – og ikke minst et møte med dirigenten Petr Popelka, som er beundret av musikerne og som nettopp er ansatt som sjefdirigent i Kringkastingsorkesteret.

November:

 • 4. (Bodø) og 5. (Tromsø) november er sjefdirigent Christian Kluxen tilbake, og denne gangen med Beethovens 4. symfoni – i Beethoven-året. En symfoni som for øvrig ble sterkt beundret av både Mendelssohn, Schumann og Berlioz.
 • 11.-15. november spiller vi en rekke konserter under Lofoten kammermusikkfest, og med oss på laget har vi kunstnerisk leder for kammerorkesteret Henning Kraggerud.
 • 19. november er datoen for den årlige mørketidskonserten vår i Tromsø domkirke, med kammerorkesteret og kunstnerisk leder Henning Kraggerud.
 • 21. (Bodø) og 28. (Tromsø) november blir det Beethoven for barn. Da viser vi barne- og familieforestillingen Eventyret om Beethoven, basert på Minken Fosheims bok og opplegg. Den skulle vært spilt i vår, men måtte utsettes til høsten. Desto mer gledelig er det å ønske velkommen forteller Isa Katharina Gericke, dukkespiller Helene Byhring og selveste Rosenstjert.

Desember:

 • 3. og 4. desember (Bodø) og 4. og 5. desember (Tromsø) er det igjen klart for den tradisjonsrike Førjulsballetten, der vi samarbeider med Pias ballettstudio i Bodø og Kulturskolen i Tromsø i de respektive byene.
 • I tillegg skal vi samarbeide med Bodø kommune i deres fantastiske prosjekt Kulturveien, med konserter på uvante arenaer langs kulturveien utenfor Bodø. Der skal det rettes fokus mot musikk, mat og drikke – og det blir konserter, opera og fortellerstund gjennom hele høsten.

Det vil også komme til flere konserter i løpet av høsten som enda ikke står i denne oversikten.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.