Våre fire nye mentorkandidater: Tuva Frydenlund (store bildet), Gabriel Gluch (øverst til venstre), Aurora Sæterhaug Bye (øverst til høyre) og Sebastian Dankel.

– Jeg føler meg veldig heldig!

Fire nye talenter er tatt opp i vår Mentorordning. Merk deg disse navnene med én gang.

Mentorordningen i Arktisk Filharmoni er til for unge, talentfulle musikere under utdanning som ønsker seg erfaring og mer fag- og bransjekunnskap på sitt instrument og felt. Den er finansiert av Arktisk Filharmonis gode samarbeidspartnere Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Talent Norge.

– Har sett opp til Arktisk Filharmoni

Hornisten Aurora Sæterhaug Bye er i ferd med å gjøre ferdig sin mastergrad som musiker ved Högskolen for Scen och Musik i Gøteborg, og er jublende glad i disse dager.

– Jeg ble veldig glad da jeg kom med i mentorprogrammet hos Arktisk Filharmoni. Jeg føler meg veldig heldig som får mulighet til å spille så mye vakker og variert musikk med utrolig flotte folk og musikere, sier hun.

Aurora tok mesteparten av sin bachelorgrad i Tromsø, så hun har kjent orkesteret godt en god stund, ikke minst fordi hun tidligere også har spilt med orkesteret.

– Arktisk Filharmoni var lenge det orkesteret jeg kjente best til og så mest opp til da jeg selv begynte. Derfor har det kanskje betydd ekstra mye å få være med som musiker. I tillegg er det selvfølgelig litt ekstra flott å komme hjem til Nord-Norge for å spille symfoniorkester. Ettersom jeg kommer fra Kirkenes vet jeg hvor viktig det er å sette pris på at vi har et orkester med så fantastiske musikere oppe i nord.

– Fantastisk følelse

19-åringen Gabriel Gluch har spilt cello siden han var 8 år, og har alltid syntes at orkesterspill er noe av det mest spennende og inspirerende han har kunnet bruke instrumentet til.

– Det blir en underdrivelse å si at jeg ble litt glad da jeg fikk plass på Arktisk Filharmonis mentorprogram. Det var en virkelig fantastisk følelse! sier han.

– Mentorordningen blir en flott mulighet! En mulighet for meg til å få jevnlig erfaring i et profesjonelt orkestermiljø på høyt nivå. Jeg har fått en sjanse til nå å pushe meg selv, på en veldig god måte, til å yte mitt beste og gjøre meg klar til et yrke som musiker. Jeg gleder meg virkelig!

Studerer i Tromsø

Også cellisten Sebastian Dankel er svært glad for å komme med i ordningen.

– Jeg ble utrolig glad for å bli tatt opp i mentorprogrammet. Jeg ser på det som en unik og ideell mulighet til å forberede meg til et profesjonelt yrkesliv som cellist og yrkesmusiker, sier han.

Sebastian er født og oppvokst i Haugesund og begynte å spille cello da han var 9 år. Han har studert ved Norges Musikkhøyskole under Aage Kvalbein og Audun Sandvik som lærere.
Til daglig studerer han hos Audun Sandvik ved musikkonservatoriet i Tromsø.

Allerede erfaren

Tuva Frydenlund går musikklinja på Kongsbakken videregående skole i Tromsø og tar timer hos Solveig Kringlebotn i Oslo. Hun har allerede opptrådt i flere av Arktisk Filharmonis operaer, ikke minst med en egen arie under Tosca i 2018.

– Dette er så utrolig stas og spennende! Jeg får muligheter til å oppleve profesjonelt musikerliv på en helt unik måte. Det at Arktisk Filharmoni tror på drømmen min om å bli operasanger er virkelig inspirerende… Jeg gleder meg til oppstart! smiler hun.

 

Les mer om mentorprogrammet til Arktisk Filharmoni HER.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.