Kjære operagjenger!

Hvis du leser dette, er du nettopp det: En som går og ser operaforestillinger.

Og hvor glad er ikke jeg for det, ikke minst i disse dager, hvor man mer eller mindre blir bedt om å holde seg hjemme.

Jeg er glad for at du valgte å komme til Arktisk Filharmoni sin forestilling Opera Noir, fordi jeg tror at du kommer til å oppleve noe i sannhet unikt her i kveld.

Ved å sette sammen fem unike kunstverk: operaene The Telephone og A Hand of bridge samt de tre enkeltstående sangene Solitary Hotel, Sure on this shining night og Despite and still, kan vi skape et helt nytt uttrykk og, kanskje desto mer interessant, et helt nytt inntrykk.

Her vil du møte kunstnere på scenen i en sømløs, nærmest evig flyt, på jakt etter likevekt, sannhet, egenverd og kjærlighet. Å bli sett, men også strebe etter å virkelig se.

I disse dager hvor sosial avstand, fjernhet fra venner og familie og nærhet til våre medmennesker er blitt nærmest akseptert og adoptert som vår nye hverdag, er kveldens forestilling en nyttig påminnelse om hva som kan skje om ikke mennesker får være nær hverandre.

Jeg vil takke regissør Jostein Kirkeby-Garstad for motet hans, og for hans evne til å se. Og til sjefdirigent Christian Kluxen for å løfte denne til tider naive musikken og gi den dybde og relevans for oss idag.

Selvfølgelig også vårt team av scenekunstnere som har jobbet utenfor komfortsonen og blitt utfordret på en litt uvant måte i denne produksjonen. Takk for at dere er generøse med dere selv, og takk for tilliten.

Til sist vil jeg sende en stor, hjertefølt takk til Arktisk Filharmonis pianist, Yegor Shevtsov. Han har virkelig gjort at denne forestillingen kan ha hatt den prosess den har hatt og fått den form den har. Hans uendelige musikalitet og innsikt har vært uvurderlig for oss. Jeg er så glad for at han ville være delaktig i denne produksjonen.

Og igjen, takk til deg, kjære operagjenger, for at du er nysgjerrig på hva vi i Arktisk Filharmoni presenterer av operaprogram. Jeg håper ikke nysgjerrigheten din blir stillet av dette besøket, men heller ytterligere pirret, så vi ser deg her hos oss igjen i fremtiden.

God fornøyelse!

Med vennlig hilsen,

Espen Langvik

Operasjef i Arktisk Filharmoni

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.