Kulturveien 2020 – vi er klare!

Vi gleder oss veldig til å samarbeide med Bodø kommune om det spennende og givende prosjektet Kulturveien. Og vi er straks i gang!

Prosjektleder Kristine Engan i Kulturveien, Bodø kommune og orkestersjef Geir Nordeng i Arktisk Filharmoni i Bodø. Foto: Vidar Thorbjørnsen

Bodø kommune og Arktisk Filharmoni går nemlig sammen i det spennende prosjektet Kulturveien. Allerede til helga er det klart for første arrangement. Les mer om konserten hos Urtehagen på Tofte her.

– Sammen skal vi tilby unike kulturopplevelser i kombinasjon med lokalprodusert mat og drikke, sier Kristine Engan, prosjektleder for Kulturveien.

– Gleder oss!

– Vi gleder oss til en hel høst med musikk- og matkultur langs Kulturveien, der vi bidrar med små og større konserter fra august til desember, sier orkestersjef Geir Nordeng i Arktisk Filharmoni i Bodø.

Kulturveien er et område med sterk bygdekultur med aner helt tilbake til steinalderbosettinger. Nærheten til både fjord og fjell gjør turmulighetene mange.

Utradisjonelle arenaer

– For oss er det både inspirerende og motiverende å ta del i å skape innhold og aktivitet i dette fine prosjektet. Det passer utmerket for orkesteret å møte publikum på litt utradisjonelle arenaer – og så tett på som det blir på disse vakre plassene.

Kulturveien er et treårig nærings- og stedsutviklingsprosjekt i regi av Bodø kommune, og målet er at prosjektet skal bidra til å skape aktivitet og gode opplevelser for fastboende, publikum og lokalt næringsliv.

– Her skal vi sammen tilby unike opplevelser med lokalprodusert mat og drikke, kombinert med vakker musikk spilt av landsdelens eget orkester, sier prosjektleder Kristine Engan i Bodø kommune.

Historiefortelling

Orkestersjef Geir Nordeng sier at musikerne gleder seg til å ta fatt på denne morsomme oppgaven.

– Vi skal fortelle historier og binde sammen natur og kultur ved å tilby nære og spreke musikkopplevelser. Det er jo en fantastisk rolle å ha, sier han.

– Vi stiller med ulike besetninger avhengig av arenaene vi skal besøke, og det blir også fortellerstunder og vokalmusikk i form av opera.

Ramsalt opera

På Bjørns Pub blir det nemlig «Ramsalt opera» på nordnorsk vis og det bli opera også på Graddholmen, mens det i Urtehagen blir mat og musikk samt fortellerstund og naturdag i Vestvattn.

Og i adventstiden kan publikum se fram til stemningsfulle julekonserter i Misvær og Skjerstad kirker.

Kulturveien er et skattkammer i Bodø og strekker seg fra mektige Saltstraumen til vakre Ljøsenhammern.

 

Her er arrangementene utover høsten og vinteren:

23. august: Urtehagen kl 14:00 (Misvær). Konsert med trio fra Arktisk Filharmoni som spiller musikk av Evert Taube.

12. september: Bjørns Pub kl 14:00 (Skjerstad). «Ramsalt Opera» er opera av og førr og om nordlendinga. Solister er John Kristian Karlsen og Åse Krystad.

3. – 4. oktober: Vestvatn alpinanlegg. Eventyrstund med Eirin Edvardsen og musikere fra Arktisk Filharmoni.

18. desember: Misvær kirke kl 19:00. Kammermusikk fra Arktisk Filharmoni.

19. desember: Skjerstad kirke kl 17:00. Arktisk Filharmonis sinfonietta spiller julekonsert.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.