Geir Nordeng blir ny orkestersjef i Arktisk Filharmoni i Bodø

Blir ny orkestersjef i Arktisk Filharmoni

Geir Nordeng er ansatt som orkestersjef for Arktisk Filharmoni i Bodø.

– På vegne av Arktisk Filharmoni vil jeg få uttrykke at vi alle er svært fornøyde og glade for at Geir Nordeng har akseptert vårt tilbud om orkestersjefstillingen for vårt ensemble i Bodø. I Geir får vi en erfaren leder, og som dessuten har en sterk musikkfaglig ballast gjennom sin utdanning, og som utøver. Etter min oppfatning vil han også styrke ledergruppa hos oss med sin erfaring og bakgrunn, sier en svært tilfreds Tor Lægreid, som også mener den nye orkestersjefen kommer inn i en meget spennende tid for organisasjonen.

Den rette personen

– Gjennom intervju og samtaler har Geir overbevist oss om at han er rett person for stillingen. Vårt ensemble i Bodø skal etter våre planer vokse i årene som kommer, i første omgang gjennom tilsetting av fem nye musikerstillinger. Vi tror Geir, med sin erfaring, innsikt og sine verdier, vil kunne lede Arktisk Filharmoni sine musikere i Bodø på en god måte i årene som kommer.

Nordeng har de siste åtte årene vært major og sjef for Hærens Musikkorps, og har jobbet i Forsvaret med musikk i 26 år.

– Det er med ydmykhet og stor respekt jeg nå har takket ja til jobben som orkestersjef i Arktisk Filharmoni i Bodø. Etter 26 år i Forsvarets musikk ser jeg nå fram til nye utfordringer i Arktisk Filharmoni, sier Nordeng.

– Jeg kjenner orkesterets virksomhet godt fra før, og har hatt jevn møtevirksomhet med ledergruppa. Nå ser jeg fram til å bidra med min erfaring og kompetanse inn i gruppa, og selvsagt gleder jeg meg til å bli bedre kjent med alle de andre i administrasjonen og møte alle medarbeiderne i Bodø når jeg begynner jobben for fullt fra november. Jeg kjenner jo de fleste litt fra før, og føler meg allerede svært velkommen.

Har latt meg imponere

For Arktisk Filharmoni og Hærens Musikkorps har samarbeidet mye i mange år.

– Jeg har fulgt orkesteret helt fra starten grunnet samarbeidsavtalen mellom Arktisk Filharmoni og Hærens musikkorps, og jeg har latt meg imponere over den flotte utviklingen og det høye nivået det har nådd. Det er virkelig inspirerende å få denne sjansen til å være med på å bidra til Arktisk Filharmoni sin videre vekst, sier den nye orkestersjefen.

Samtidig vil han takke kollegene og medarbeiderne i korpset han nå skal forlate.

– Det har vært en fin reise i Forsvarets musikk med mange flotte produksjoner og gode konsertminner, og det blir nok både vemodig og rart og ta av seg uniformen. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de flotte medarbeiderne mine, alle kolleger jeg har møtt på min reise og alle i ledergruppa til Forsvarets musikk. En spesiell takk går til de jeg har jobbet tettest med i min periode som sjef for Hærens musikkorps, nestkommanderende Leif-Otto Søberg, som sluttet i fjor, produsent Merete Jakobsen Klæboe og teknisk produsent Frode Bertheussen.

Utdannet slagverker

Geir Nordeng har slagverk som hovedinstrument og er utdannet musiker ved Østlandets musikkonservatorium, med etterutdanning ved Norges musikkhøgskole, der administrasjon og ledelse var blant fagene han tok. Før konservatorieutdanningen jobbet han to år ved Forsvarets distriktsmusikkorps Nord-Norge (1990-1992). Allerede i andreklasse i studietiden ble han tilbudt jobb i Nord-Norge etter prøvespill og tok permisjon for å fullføre utdanningen. Siden har han jobbet fast i Forsvarets musikk, først i Nord-Norge, så sju år i Kongelige Marines Musikkorps, før han returnerte til Harstad i 2008 og i 2011 ble korpssjef i det som nå heter Hærens musikkorps.

– Jeg har også vært så heldig å kunne kombinere jobben med en liten undervisningsstilling på musikklinja i Harstad. Dette har blitt «frikvarteret» mitt fra en hektisk jobbhverdag, og en både inspirerende og fin måte å holde fortsatt kontakt med primærutdannelsen og faget.

Privatpersonen Geir

Nordeng er 49 år, lykkelig gift og har ei datter på 18 og en sønn på 16. Men hva gjør han når han ikke er på jobb?

– Etter hektiske og lange dager på jobb er det alltid godt å slappe av med en god serie på tv. Ellers er jeg veldig glad i den nordnorske naturen, og går gjerne på fjelltur uansett årstid, sier han.

– Jeg liker å holde meg i form med enkel trening et par ganger i uka. På vinteren prøver jeg også å komme meg i slalåmbakken så ofte jeg kan. Ellers er jeg glad i rolige kvelder med familien, god mat og noe godt i glasset.