Nytt opptak til mentorprogram for unge musikere!

Arktisk Filharmoni, Samfunnsløftet og Talent Norge inviterer nye søkere til mentorprogram for unge musikere med bosted eller tilknytning til Nord-Norge. Søknadsfrist: 5.mai 2023.

Arktisk Filharmoni ser et stadig økende behov for at unge musikere i Nord-Norge skal få mulighet til å utvikle seg i sin egen landsdel. Den globale bransjen vi opererer i gir musikere mulighet til å søke arbeid både nasjonalt og internasjonalt – og dermed blir konkurransen om de beste enda tøffere. Vi mener det er viktig både å rekruttere og bygge kompetansen i vår egen landsdel, og satse på våre talenter!

Mentorprogrammet skal være til hjelp for unge musikere, slik at de kan bevege seg fra å være et talent, til å bli en profesjonell musiker.
Dette er det første mentorprogrammet av sin art som har blitt etablert i Nord-Norge, og vi hadde det første opptaket tilbake i 2017. Varigheten fastsettes på individuelt grunnlag (1 – 3 år), og fungerer som et faglig supplement til det studiet kandidaten allerede er del av.

Vil du høre mer om hva mentorkandidatene våre har fått ut av programmet?
Les mer om våre mentorkandidater Andrea og Dmitrij, om Sebastian, Aurora, Tuva og Gabriel fra 2019-opptaket, Nina og Tommy fra 2022-opptaket og om Mentorkandidat Tuvas eventyrlige uke.

Til opptaket for våren 2023 har Arktisk Filharmoni mulighet til å ta inn inntil 4 nye mentorkandidater.

Hvem er du?

 • Musikkstudent, mellom 18 og 30 år, og med bosetning i eller med tilknytning til Nord-Norge.
 • Instrumentalist (orkesterinstrumenter/klaver).
 • En som ønsker en fremtidig karriere som profesjonell orkestermusiker.

Hva kan du få? 

 • En unik mulighet til å utvikle deg selv gjennom et skreddersydd, individuelt program.
 • Utvikle deg selv over tid i et profesjonelt fagmiljø sammen med organisasjonens fast ansatte utøvere, og gjester fra inn- og utland.
 • En-til-en undervisning med fast mentor og gjestende utøvere.
 • Delta på masterclasses/workshops.
 • Samspill med orkester i ulike format: Kammermusikk, symfoni, ensembler etc.
 • Oppfølging og veiledning gjennom kunstneriske prosesser.
 • Anledning til å bygge en sterk relasjon til landsdelens profesjonelle musikkliv.
 • Nettverksbygging gjennom landsdelens profesjonelle institusjon på sitt felt innen symfonisk musikk.
 • Veiledning knyttet til bransjekunnskap.

Hva må du gjøre? 

Skriv en søknad hvor du presenterer deg og forteller om hvilke fremtidsplaner og hvilken motivasjon du har for å søke deg til dette programmet.

Søknaden må inneholde en videolink (gjerne «unlisted» på YouTube) der du presenterer et valgfritt verk (evt. flere verk), med mellom 5 og 10 minutters varighet. I tillegg ønsker vi tre orkesterutdrag fra liste tilsendt på forespørsel*).
Søknaden merkes «Mentorprogram» og sendes til post@arktiskfilharmoni.no
Søknadsfrist: 5.mai 2023.
——————
*) send en e-post til post@arktiskfilharmoni.no der du ber om orkesterutdrag for ditt instrument.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.