Eierskap

Arktisk Filharmoni AS er et offentlig eid aksjeselskap. Organisasjonen skiller seg ut fra landets øvrige profesjonelle orkesterorganisasjoner på flere måter. Den største forskjellen er at vi tilhører en hel region – ikke én by.

Eiere er Tromsø og Bodø kommune, som eier 50 prosent hver, mens Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommune er tilskuddspartene gjennom den nordnorske kulturavtalen.

Arktisk Filharmoni mottar driftstilskudd fra Kulturdepartementet, Bodø kommune, Tromsø kommune, Nordland fylkeskommune og Troms- og Finnmark fylkeskommune.

«En hel region har samlet kreftene sine i utviklingen av denne nye orkesterinstitusjonen i Arktis»