Orkesteret

Nord for polarsirkelen finner du Arktisk Filharmoni, verdens nordligste profesjonelle orkester. Med Bodø og Tromsø som hjemmebaner, spiller orkesteret hvert år over 200 forestillinger og konserter i så vel hjembyene som på turné i landsdelen og utenlands.

Den unike oppbygningen av orkesteret består av et kammerorkester i Tromsø og en sinfonietta i Bodø. Disse spiller konserter ukentlig hver for seg og samles 8-10 ganger i året til et fullt symfoniorkester.

Orkesteret spiller klassisk musikk i alt fra små grupper til stort symfonisk format og opera. I tillegg kan de jevnlig høres i samspill med artister fra andre sjangere.

Arktisk Filharmoni ønsker også å presentere ny norsk musikk, med et særlig fokus på nordområdene. Samtidig forvalter de et bredt spekter av vår felles musikkarv, inkludert den samiske og kvenske tradisjonen.

Gjennom jevnlige samarbeid med nordnorske band og artister fra sjangere som jazz, pop, rock, folkemusikk og joik, vil Arktisk Filharmoni bidra til å synliggjøre hele regionens musikkliv, nasjonalt og internasjonalt.