Orkesteret

Nord for polarsirkelen finner du Arktisk Filharmoni, verdens nordligste profesjonelle orkester. Med Bodø og Tromsø som hjemmebane, spiller orkesteret hvert år over 200 forestillinger og konserter i så vel hjembyene som på turné både i landsdelen og utenlands.

Den unike oppbygning av orkesteret består av et kammerorkester i Tromsø og en sinfonietta i Bodø. Disse spiller konserter hver for seg og samles 8-10 ganger i året til et fullt symfoniorkester.

Orkesteret spiller dermed klassisk musikk i alt fra små grupper til stort symfonisk repertoar og opera. I tillegg kan de jevnlig høres i samspill med artister fra andre sjangere.

Arktisk Filharmoni ønsker å presentere ny norsk musikk, med et særlig fokus på nordområdene. Samtidig forvalter de et bredt spekter av vår felles musikkarv, inkludert den samiske og kvenske tradisjonen.

Gjennom jevnlige samarbeid med nordnorske band og artister fra sjangere som jazz, pop, rock, folkemusikk og joik, vil Arktisk Filharmoni bidra til å styrke hele regionens musikkliv, nasjonalt og internasjonalt.