Relæxte konserter

Relæxte konserter er åpent for alle, men de er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte opplevelsen.

Under konserter som er merket med «Relæxt» har vi gjort noen justeringer:

Konsertene spilles hos våre gode venner på Hålogaland Teater, Scene Vest.

Før ditt besøk til teateret vil du få tilgang til en visuell guide. Denne beskriver hele opplevelsen av å komme til teateret fra parkeringsplassen til foajeen og teatersalen. I tillegg kan du lese alt om konserten du skal på og se flotte bilder av musikerne du vil se på scenen.  Guiden er tilgjengelig både i digitalform og til å skrive ut.

  • Vi har laget en spilleliste med musikken som skal fremføres.
  • I foajeen vil du også finne en «tøffel-sone». Dette er en sone med skjermende møbler som kan brukes både før, under og etter konserten.
  • Under denne konserten vil det også være flere vakter og verter til stede for å assistere dere om det er behov for det.

Vi har også gjort noen tekniske tilpasninger:

  • Under relæxte konserter vil lyset i salen være dempet, men aldri slått av.
  • Vi har eliminert scenerøyk og strobebelysning.
  • Vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.

Viktigst av alt:

Under relæxte konserter er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse, og rope.
Det er i tillegg lov til å gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.
Det vil være to verter inne i salen for å assistere dere og være behjelpelig med det dere måtte trenge.
All denne informasjonen vil forestillingsansvarlig formidle til publikum før konserten begynner. Da vil også publikum få en kort introduksjon av musikere og vertene før vi begynner.

Gode samarbeidspartnere

Relæxt er et konsept utarbeidet av Hålogaland Teater (HT), som vi er invitert inn i. Våre gode venner på HT har et godt samarbeid med Habiliteringstjenesten for barn og unge ved UNN, Norges handikapforbund og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon. I tillegg har de samarbeidsteatre i London med over 10 års erfaring med Relaxed Performance konseptet; Unicorn Theatre, Graeae Theatre company, The National Theatre og Battersea Theatre.

For Tromsø er dette helt nytt, HT var de aller første i Norge som introduserer dette tilbudet. I forbindelse med prosjektet samarbeider vi også med RKBU Nord og Høgskolen i Volda om evaluering og forskning.

Hva og når?

Konseptet ble først testet med forestillingen Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet i september 2020. HT har tatt med seg lærdom og erfaringer fra piloten inn i neste fase.

Vi er så heldige at vi i samarbeid med Hålogaland Teater, Nordlysfestivalen og TIFF nå har planlagt en hel sesong med relæxte forestillinger i Tromsø våren 2021.

Les om vår første Relæxt-konsert sammen med Moddi her.

Her finner du en oversikt over program og billetter for Relæxt.

 

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.