Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Strings attached

Arktisk Filharmoni og TviBit/Kysten studio gir med dette plateklare nordnorske artister muligheten til å få en utvalgt låt innspilt sammen med landsdelens profesjonelle orkester i mai 2020.

25. – 27. mai åpner TviBit, Kysten studio sine dører og har gitt plass i kalenderen til at strykerne i Arktisk Filharmoni kan jobbe med å spille inn «strings» til nyskrevet musikk fra nord. Forrige runde fikk artister som Petter Carlsen, Annasuoulo og Jakob Janssønn spilt inn stryk til sine låter. Artister og låtskrivere som er plateklare kan søke innen 12. mars.

– Her gjelder det å ha en god låt som passer til å få skrevet strykerarrangement, og vi ser også på hvilke planer og ambisjoner artisten har fremover, når vi gjør en helhetlig vurdering, sier Fredrik Forssman, leder for Tvibit Musikk/ RYK.

Arktisk Filharmoni har en lang merittliste over utgivelser på anerkjente plateselskaper som BIS, SIMAX og sist på respektable Deutsche Grammophon. Orkesteret har også medvirket på en rekke plateinnspillinger i samarbeid med nordnorske artister, som blant annet Hekla Stålstrenga, Anneli Drecker, og i 2018 med prosjektet Solnatt med artister fra hele den nordlige landsdelen.

– Det er et veldig viktig og fint prosjekt for oss, å kunne samarbeide med artister i regionen, sier orkestersjef i Arktisk Filharmoni, Torunn Reigstad. – Dette prosjektet har i tillegg til de konkrete utgivelsene vært en arena der orkesteret blir kjent med unge og relativt uetablerte artister. Dette har i flere tilfeller ført til videre samarbeid på festivaler, events og nye innspillinger utenfor Strings Attached-prosjektet, fortsetter orkestersjefen

Hvordan søke?
Søknad sendes på e-post til post@arktiskfilharmoni.no innen 12. mars 2020. Søkere vil få svar innen 25. mars og må selv besørge å få skrevet strykerarrangement for kammerorkester.

For mer informasjon, kontakt:
Fredrik Forssman (TviBit): frefor@me.com / 926 36 977
Thomas Grønbech (produsent i Arktisk Filharmoni): thomas@arktiskfilharmoni.no / 926 05 829

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.