UngSy

UNGSY blir digital

Det er en glede å kunne formidle at konserten UNGSY vil sendes digitalt – i samarbeid med Nordlysfestivalen og Nordlys.

21.januar kom meldingen om at Nordlysfestivalen med tungt hjerte hadde besluttet å avlyse festivalen for publikum i 2021. På bakgrunn av anbefalingene som foreligger både nasjonalt og lokalt ble der vurdert ikke forsvarlig å bidra til sosial kontakt gjennom konserter med opptil 200 mennesker i Tromsøs konsertsaler.

Men selv om Nordlysfestivalen må gjennomføres uten publikum, smeller de likevel til med digitale konserter hver dag mellom 29. januar og 6. februar.

Det er derfor en glede å kunne melde om at årets UNGSY kan oppleves digitalt gjennom godt samarbeid med Nordlys, og konserten strømmes på svisens nettside tirsdag 2.februar kl. 18:00.

Prosjektorkesteret UNGSY er et samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og Arktisk Filharmoni. Med i orkesteret er elever og lærere fra kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmoni, studenter fra UIT-Musikkonservatoriet og dyktige amatørmusikeren fra byen.

«UNGSY er et av de viktigste prosjektene vi i Arktisk Filharmoni gjennomfører i løpet av året – og en viktig del i vår satsing på barn og unge», sier orkestersjef i Arktisk Filharmoni Torunn Reigstad. «Det har vært et stort ønske hos oss å få gjennomført konsertprosjektet, på tross av publikumsbegrensningen».

Målet med UNGSY er å gi unge musikerne en mulighet til samspill med profesjonelle musikere og den flotte opplevelsen det er å spille i et symfoniorkester. Dette innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere.

Her kan du se sendingen via Nordlys..

Les mer om konserten UNGSY.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.