Arktisk Filharmonis kammerorkester og Tara i Picidae

Vokalist Sigrun Tara Øverland i Picidae sammen med Arktisk Filharmonis kammerorkester under innspillingen av låta «Astray Labyrinth». (Foto: Lasse Jangås)

Vant innspilling med Arktisk Filharmoni

- Helt magisk. Jeg har gåsehud fra topp til tå, sier Sigrun Tara Øverland.

Arktisk Filharmonis kammerorkester under innspillingen av Picidaes låt «Astray Labyrinth» i Kysten Studio.

Arktisk Filharmonis kammerorkester under innspillingen av Picidaes låt «Astray Labyrinth» i Kysten Studio på Tvibit i Tromsø. (Foto: Lasse Jangås)

Hun står i Kysten Studio i Tromsø og hører Arktisk Filharmonis kammerorkester spille inn strykarrangementet til sin egen singel, Astray Labyrinth.

– De har tolket det helt fantastisk og utfører det utrolig profesjonelt og vakkert, sier hun.

– Det morsomste vi har gjort på evigheter!

I Volvo-reklame

Tara bor på Sortland og er vokalist og låtskriver i duoen Picidae, som for øvrig består av trompetist Eirik Dørsdal.

– Vi studerte musikk sammen på konservatoriet i Kristiansand, og han bor nå i Risør, forklarer hun.

Selv har hun bodd i Vesterålen i sju år, og en av bandets låter ble brukt i en Volvo-reklame filmet nettopp i Vesterålen for noen år siden. Picidae har holdt på i 14 år, og ga i 2016 ut albumet It´s Another Wor d på selskapet NORCD.

– Vi har også gitt ut en god del annet materiale på eget selskap, og nå er vi altså i gang med et helt nytt album. Resten av albumet skal spilles inn til høsten, sier vokalisten, som jobber som produsent ved Kulturfabrikken på Sortland ved siden av egen musikkarriere.

Spilt mye i Japan

Låta Astray Labyrinth har hun skrevet selv, og hun mener den er representativ for Picidae.

– Vi ligger i et landskap mellom vise og jazz. Og etter hvert har det kommet inn et orientalsk preg i musikken vår også. Kanskje fordi vi har turnert i Japan fire ganger, smiler hun.

«Strings Attached»

Innspillingen i Kysten Studio på Tvibit er en del av prosjektet «Strings Attached», som er et samarbeid mellom Tvibit og Arktisk Filharmoni og som har vart i flere år.

Prosjektet gir plateklare artister i landsdelen muligheten til å få en utvalgt låt innspilt – gratis – sammen med landsdelens profesjonelle orkester.

I forrige runde fikk artister som Petter Carlsen, Annasuoulo og Jakob Janssønn spilt inn stryk til sine låter, og denne gangen ble Elias Jung, Resirkulert, Anne Nymo Trulsen og altså Picidae valgt ut blant mange søkere.

– Viktig for Arktisk Filharmoni

– «Strings Attached» er et veldig viktig og fint prosjekt for oss. Det å kunne samarbeide med artister i regionen er både givende og morsomt, sier Torunn Reigstad, orkestersjef i Arktisk Filharmoni.

– Prosjektet har i tillegg til de konkrete utgivelsene vært en arena der orkesteret blir kjent med unge og relativt uetablerte artister. Dette har i flere tilfeller ført til videre samarbeid på festivaler, events og nye innspillinger utenfor Strings Attached-prosjektet, fortsetter orkestersjefen.

Fra Tvibit er den store kapasiteten Fredrik Forssman sterkt involvert.

– I utvelgelsen av band og artister har det vært viktig at de har hatt ei god låt det passer å få skrevet strykerarrangement til, og vi har også sett på hvilke planer og ambisjoner artisten har fremover når vi har gjort en helhetlig vurdering, sier Forssman, leder for Tvibit Musikk/ RYK.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.