Morten Harket og Magne Furuholmen under plate- og filmopptakene i Svømmehallen Scene i Bodø i november. Nå er filmen klar for visning på utvalgte kinoer over hele verden, deriblant Verdensteatret kino i Tromsø og Fram kino i Bodø.

Verdenspremiere i Tromsø og Bodø!

I høst spilte a-ha inn filmen og det nye albumet «True North» sammen med Arktisk Filharmoni i Bodø. Albumet slippes 21. oktober, men allerede 15. september settes filmen opp på utvalgte kinoer over hele verden, deriblant i Bodø og Tromsø.

I Nord-Norge er det Verdensteatret kino i Tromsø viser den, mens Fram kino er valgt ut som visningssted i Bodø.

a-ha og Arktisk Filharmoni i Svømmehallen Scene i november 2021.

Billettsalget allerede er i gang.

Filmen har en lengde på 74 minutter og er delvis spilt inn under albumopptaket i Svømmehallen Scene i Bodø og delvis i naturen i Bodø-regionen.

Stjerneregissør

Paul Waaktaar-Savoy har skrevet seks av de tolv låtene på a-has nye album «True North».

Filmen er regissert av den prisbelønte film- og videoskaperen Stian Andersen, som blant annet har laget videoer med artister som Karpe, Robyn, Röyksopp, Highasakite, Ane Brun, Kvelertak and Susanne Sundfør.

a-ha røper at kinovisningene vil inneholde en spesiell «behind-the-scenes»-del.

– Et dikt fra Nord-Norge

Magne Furuholmen i Svømmehallen Scene under opptakene av a-has nye album og film.

Ideen til filmen dukket opp etter at det ble klart at Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy bestemte seg for å spille inn sitt første studioalbum siden 2015 i Bodø – sammen med oss i Arktisk Filharmoni.

Prosjektet vokste dermed til en større produksjon, der a-ha ønsket å understreke sitt engasjement for miljøet.

– True North er et brev fra a-ha, fra Polarsirkelet, et dikt fra det høye nord i Norge, sier Magne Furuholmen.

Vakre naturbilder fra Bodø-regionen

Sangene på True North handler om hva som kommer og hvor vi alle er nå – om hvem a-has medlemmer er og hvor de kommer fra, og hvordan koblingen mellom de to er uknuselig. Bandet beskriver albumet som deres mest avslørende og personlige, og at a-has sjel aldri har vært så eksponert som her.

Opptak med bandet er også gjort i naturen rundt Bodø, der Magne, Morten og Paul diskuterer True North. I enkelte klipp portretterer skuespillere livet i nord, og den viser også opptakene som ble gjort med a-ha og Arktisk Filharmoni i Svømmehallen Scene, under ledelse av dirigent Anders Eljas.

Prosjektet vokste

– Vi justerer opplegget for hvert album, for å se om det er en annen måte å gjøre ting på, sier Paul Waaktaar-Savoy.

– Først tenkte vi å spille inn en studio-session live, og så ville vi filme en studio-session. Disse tankene vokste til en produksjon med Arktisk Filharmoni, som vi har samarbeidet med. Og dette er jo veldig spennende. Det er alltid gøy å jobbe med et bra orkester – det gir helt andre farger til musikken.

Plate- og filmprosjektet True North er et samarbeid mellom a-ha, Svømmehallen Scene, Bodø2024 og Arktisk Filharmoni.